Usein kysytyt kysymykset

Tulen omalla autolla, onko teillä maksuttomia parkkipaikkoja?

 • Kyllä, kaikissa pisteissämme asiakkaillemme on ilmainen pysäköinti vuokrauksen ajaksi.

Tarkistatteko luottotiedot?

 • Kyllä, tarkistamme luottotiedot kaikilta asiakkailtamme välttääksemme väärinkäytökset. Vuokrakohdetta noudettaessa oltava todistus henkilöllisyydestä (Henkilökortti, passi), ajokortti ei kelpaa henkilöllisyystodistukseksi.

Luottotiedoissani on merkintä, voinko silti vuokrata auton?

 • Kyllä voit, mutta joudumme silloin ottamaan 500-1800€ vakuuden vuokrauksen ajaksi. Vakuuden määrä arvioidaan vuokrausta tehdessä. Vakuuden saat takaisin, kun vuokrattava kohde palautetaan sovitussa kunnossa ja ajassa. Ota yhteyttä, niin neuvotellaan asiasta.

Haluaisin palauttaa auton toiseen Esvan pisteeseen, onnistuuko?

 • Kyllä onnistuu. Esim nettitilauksissa, voit valita eri nouto ja palautusosoitteen.

Onko autoissanne paikannuslaitteet?

 • Kyllä, kaikissa ajoneuvoissamme on paikannuslaitteet. Tarvittaessa voimme paikantaa ajoneuvon sijainnin, jos ajoneuvo ei palaudu sovittuna ajankohtana. Paikannuslaite ilmoittaa mm. reitin, sijainnin, nopeuden.

Milloin maksan vuokrauksen?

Pääasiallisesti vuokraus maksetaan, vuokrakohdetta varatessa verkkokaupassamme. Voit maksaa myös paikanpäällä, vuokrakohdetta noudettaessa. Meillä käytössä korttimaksupäätelaitteet.

Kuinka teen varauksen?

 • Ensisijaisesti verkkokaupastamme. Voit myös soittaa 040-726 5165 numeroon, koska näin voimme heti tarkistaa onko kyseiselle ajalle vapaata. S-postin kauttakin voi varailla: info@esva.fi mutta kannattaa varautua muutaman tunnin odotteluun, että saat vastauksen kysymykseesi.

Voinko vuokrata auton lauantaina tai sunnuntaina?

 • Tottakai ! Meiltä voit vuokrata myös viikonloppuisin. Joskus saatamme olla lomalla, mutta pääsääntöisesti yritetään järjestää vuokraus haluttuna ajankohtana.

Voinko palauttaa auton, liikkeen ollessa kiinni?

Kyllä voit. Jokaiseen pisteeseemme on mahdollista palauttaa auto vaikka 03:00 yöllä. Opastamme autoa noudettaessa kuinka tämä tapahtuu.

Tankataanko auto palauttaessa?

 • Kyllä, ajoneuvo luovutetaan asiakkaalle tankki täytenä, ja palautetaan tankki täytenä. Voimme toki tankata puolestasi, mutta veloitamme tankkauspalvelusta 50€ + polttoaine. Lyhyissä vuokrauksissa, voit maksaa polttoaineet vuokrakohdetta noudettaessa. Veloitamme polttoaineesta päivän mittarihinnan mukaan. Minimi veloitus on 5€, jolla voit pakettiautolla ajaa 20km. 

Varaamani aika ei riitä, mitä teen?

 • Soita meille, ennenkuin alamme kyselemään auton perään! Neuvottelematon myöhästyminen, johtaa ensimmäiseltä tunnilta 125€ sakkoon, ja seuraavilta tunneilta 25€/alkava tunti, kunnes vuokrakohde on sovitusti palautettu. Jos myöhästyt max 5min sovitusta palautusajasta, emme laskuta. Mutta jos myöhästyt enemmän, niin joudumme laskuttamaan min 1h vuokrauksen hinnan.

Minulla ei ole ajokorttia, voinko silti vuokrata auton?

 • Kyllä voit, jos olet vähintäänkin täysi-ikäinen. Vuokrasopimus täytetään tiedoillasi, jolloin ensisijainen vastuu vuokrattavasta kohteesta on sinulla. Autoa saa ajaa kuitenkin vain ajokortillinen henkilö.

Voinko saada autolle kuljettajan?

 • Kyllä voit, nettisivuiltamme löytyy kohta, josta voit varata autonkuljettajan varauksesi yhteydessä. Hinnoittelumme kuljettajalle on 20€/h. Huomio kuljettajaa varatessasi myös kokonaisaika (lähtö toimipisteestä – saapumisaika toimipisteeseen) koko matkan ajalle. Kuljettaja ei pääasiallisesti osallistu tavaroiden kantamiseen, mutta voi avustaa esim tavaroiden järjestelyllä autoon ja autosta pois saamiseen.

Uups…kävi vahinko, mitäs nyt?

 • Ei hätää, vahinkoja sattuu kaikille. Jos aiheutit vahingon itse, olet korvausvelvollinen. Jos toinen ajoneuvo on aiheuttanut vahingon, pyydä aina poliisi paikalle saadaksesi kirjallisen raportin tapahtuneesta. Näin pääset korvausvelvollisuudesta vuokraamaasi ajoneuvoa kohtaan. Ja aina voi meille soittaa, ja kysyä mitäs nyt tehdään? Neuvotaan ja rauhoitellaan parhaamme mukaan. Peltiä saa lisää peltikaupasta!

Öööö…..jäin jumiin mäkeen/penkkaan yms, mitäs nyt?

 • Näitä aina silloin tällöin saattuu, että oudolla autolla jäädään esim jyrkkään mäkeen jumiin, eikä saada autoa pois. Ei hätää…voit soittaa meille kysyäksesi apua auton pois saamiseksi. Lähtöhinta 50€ + 25€/h + 1,00€/km (lähimmästä toimipisteestä). 

Omavastuuni vahinkotilanteissa?

Omavastuun suuruus määritetään vuokrasopimuksessa. Jos vahinko on korjauskuluiltaan pienempi, kuin sopimuksessa mainittu omavastuun osuus, maksat vain korjauskulujen summan. Sopimuksessa määritelty omavastuu, on maksimi summa vahinkotilanteissa. Oli auto sitten rusinan kokoinen tai ei.

HUOM! Tahallisesti vaurioitetulle kohteelle, enimmäissummaa ei ole. Tällöin vuokraaja on korvausvelvollinen maksamaan, kaikki kohteelle aiheutetut korjauskulut + sivukulut.

Nyt räpsähti peltipoliisi tai tuli parkkisakko, mitenkäs nyt tehdään?

Sakot joudut aina maksamaan itse. Parkkisakoista meille tulee ilmoitus, josta ilmoitamme sinulle. Jos et maksa meille parkkisakkoa ajoissa, ja sakko muuttuu korotetuksi, ilmoitamme pysäköinninvalvontaan tietosi ja he perivät sinulta tuon korotetun maksun.

Jos peltipoliisi räpsähti, niin meille tulleen ilmoituksen ohjaamme edelleen eteenpäin poliisille, joka perii ajoneuvon silloiselta kuljettajalta/vuokraajalta sakon suoraan. P.s halvemmaksi tulee, kun hetken köröttelee.

Onko pakettiautossa kuormaliinoja/kantoliinoja?

 • Kyllä, pyrimme pitämään pakettiautoissa 2kpl:tta kuormaliinoja sekä 2kpl:tta kantoliinoja. Näitä voit vapaasti lainata, mutta muista palauttaa takaisin autoon, niin on sitten seuraavillekin jos tarvitsevat.

Vuokraan outoa autoa minulle, saanko opastusta ajoneuvoon?

 • Tottakai saat, opastamme aina ajoneuvoon, että ei lähtiessä tarvitse arpoa mitä mistäkin nappulasta tapahtuu. Samalla tarkistetaan auto yhdessä, mahdollisten lommojen/vaurioiden osalta.

Saanko valokuvata ajoneuvon mahdollisten vaurioiden osalta?

 • Kyllä saat, ja tätä suosittelemmekin kaikille asiakkaillemme. Kannattaa ottaa kuvat ennen, ja jälkeen vuokrauksen. On mukavampi nukkua yönsä rauhassa, kun todistusaineisto on sinulla.

Saako muutkin ajaa autoa kuin vuokraaja?

Kyllä voi, lisämaksua emme veloita jos joku kaveri/perheenjäsen autoa ajaa. Mutta korvausvelvollisuus/vastuu on sopimuksen allekirjoittajalla.

Jos vuokra-autoon tulee jokin tekninen vika, mitä teen?

Sääntö nro 1: älä korjaa itse, vaan ota meihin yhteyttä! Jos emme saa ratkaistua vikaa, soitamme hinausauton paikalle, ja pyrimme siihen että pääset jatkamaan matkaa. Nämäkin ovat niin tapauskohtaisesti ratkaistavia, mutta kaikkemme yritämme, että matka jatkuisi. Joskus vaan uuteenkiin autoon tulee vikaa.

Voinko viedä auton ulkomaille?

Ilman lupaa et voi viedä. Jos kuitenkin matkasi tarkoitus on matkustaa Suomen rajojen ulkopuolelle, ota meihin yhteyttä, niin katsotaan onnistuuko.

Voinko kuljettaa eläimiä autossa?

Valitettavasti et voi, puhdistuskuluina veloitamme 100€. Osa asiakkaistamme on allergikkoja, jolloin joudumme puhdistamaan auton.

Saanko tupakoida autoissanne?

Sitä et varsinkaan voi tehdä. Automme ovat savuttomia. Puhdistustöinä veloitamme min 100€ (riippuen puhdistyön laajuudesta).